Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) спечели отличието на

...
 Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) спечели отличието на
Коментари Харесай

„Образователна награда“ от БАИТ получи ВУТП

 Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП) завоюва оценката на Българска асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) в категорията „ Образователна премия “ за 2022 година. Призът е за интердисциплинарните бакалавърски стратегии по „ Телемедицина “ и „ Софтуерно планиране в медицината “, проведени взаимно с Медицинските университети в Плевен и Пловдив и “Комуникационни системи за организация на въздушното придвижване ”, осъществена с Висшето военно-въздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.На церемонията, в която взе участие и Президентът на Република България господин Румен Радев, участва ректорът на ВУТП проф. доктор Миглена Темелкова.


-->
„ Благодаря на журито на БАИТ за оценката и за обстоятелството, че са видели че привнасяме стойност посредством нашите просветителни артикули в българското висше обучение. Това е премия за споделените старания на ВУТП с сътрудниците от Медицинските университети в Пловдив и Плевен и с Висшето военно-въздушно учебно заведение в Долна Митрополия. Това е премия и за споделените запаси сред нас като висше учебно заведение и вас като бизнес, тъй като 20% от преподавателите в тези стратегии са ваши специалисти – хора, които идват от най-големите телекомуникационни и ИТ компании. Ние без вас – бизнеса не можем да вършим просветителни нововъведения, само че вие без нас – новаторските просветителни институции не можете да имате квалифицирани фрагменти “, сподели проф. Темелкова по време на церемонията.

Хибридните бакалавърски стратегии по „ Телемедицина “, „ Софтуерно планиране в медицината “ и “Комуникационни системи за организация на въздушното придвижване ” отразяват трендовете на пазара на труда и потребностите на бизнеса в изискванията на четвърта индустриална гражданска война. Медицинските услуги през днешния ден са мощно математизирани и зависещи от точните науки. Налице е блян към все по-прецизна диагностика и щадящи и безболезнени форми на лекуване. За тяхното обезпечаване през днешния ден се влагат милиарди и се ползва възходящ набор от инженерни постижения в области като обработката на масиви с огромни данни, лазерна техника, мехатроника и още доста. В същото време авицията, била тя цивилна или за военни цели, притегля от ден на ден вложения, които довеждат до в възходящ брой карго и пътнически полети, приложимост на безпилотни летателни апарати (дронове) с друго приложение – от транспортни услуги и навигация до разузнаване, въздушен пердах и т.н.Прогресът изисква ново потомство експерти, а крайният резултат е, че с помощта на солидната подготовка, която получават, студентите на ВУТП, незабавно след довеждане докрай на интердисциплинарните пргорами стават конкурентоспособни на пазара на труда.

Стартовата заплата за интердисциплинарно квалифициран инженер стартира от няколко хиляди евро и доближава петцифрени суми месечно за опитните експерти.„ Наш ПР са нашите студенти, 93% от които стартират работа още до момента в който учат ”, добавя ректорът на ВУТП проф. Темелкова.

 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР